به گزارش همشهری، جزئیات این اتفاق ناگوار که توسط شاهدان حاضر در منطقه نقل شده نشان میدهد که 2هفته پیش اعلانهایی بر دیوارهای علی آباد، شیرین آباد و قلعه نو با این مضمون که بزودی برای بازکردن جاده ابر اقدام خواهد شد، چسبانده شد و پس از آن، آنطور که شاهدان عینی گفتهاند، عصر روز جمعه افرادی بهمنظور قطع درختها به بهانه از سرگیری احداث جاده در جنگل ابر، بار دیگر بخشی از جنگل ابر را تخریب کردند.
این اقدام در منطقهای صورت گرفته است که براساس اعلام رسانهها، یکی از وعدههای انتخاباتی نماینده علیآباد در مجلس و در آستانه انتخابات، احداث جاده در جنگل ابر بوده است. در وعدههای این نماینده، تلاش برای ساخت جاده علی آباد - شاهرود بهعنوان جادهای که از این منطقه عبور میکند مطرح شده است.
گزارشها حاکی است که محل دقیق قطع وسیع درختان جنگل ابر در روستای شیرین آباد قرار دارد. نماینده علی آباد در مجلس شورای اسلامی از هواداران عبور جاده از جنگل ابر است.
تلاشهای روزنامه همشهری برای انتشار نظر این نماینده مجلس تا زمان تنظیم گزارش به نتیجه نرسید. گفته میشود هواداران اصلی عبور جاده از جنگل ابر که بخش زیادی از آنها به علی آباد مهاجرت کردهاند دارای زمینهایی در محدوده جاده جنگل ابر هستند.
همچنین گزارشهای رسیده به روزنامه همشهری نشان میدهد که بخشی از این افراد در سود حاصل از قطع هزاران اصله درخت بهمنظور احداث جاده در جنگل ابر سهیم هستند و به همین منظور نیز تلاش زیادی در از سرگیری جادهای که پیشتر ممنوعیت احداث آن ابلاغ شده است، دارند. اطلاعات رسیده از منابع محلی همچنین بیانگر آن است که شخصی در بازار علیآباد سردمدار هجوم به جنگل ابر و قطع 150 اصله درخت بوده و همچنین در تماس با مسئولان منابع طبیعی از قصد خود برای انجام این اقدام نیز خبر داده است. این درحالی است که مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان حاضر به اظهارنظر در این خصوص نشد.
اطلاعات منابع محلی بیان میکند که پس از ورود این افراد به منطقه، فرد دیگری مردم را تحریک کرده است که با هرآنچه به دستشان میآید درختان را قطع کنند. با این اقدام جمعیتی که برای قطع درختها فراخوانده شده بود به جان درختهای جنگل چندهزار ساله میافتند و اقدام، به قطع 150 اصله درخت از نوع بلوط، ممرز و راش و توسکا میکنند.
یک فعال محیط زیست در همین رابطه به همشهری گفت: پرسش ما از مسئولان کشور این است که اگر قرار است در این کشور قانون حاکم باشد این رفتارهای خودسرانه چه توجیهی دارد و اگر قرار است کارگروه دولتی مسئول در مورد پروژه احداث جاده در جنگل ابر تصمیمگیری کند رفتار خودسرانه و خلاف قانون چگونه قابل تحمل است؟
وی افزود: اگر قرار باشد هر فرد یا گروهی برای خواستههای بحق یا به ناحق خود خودسرانه وارد شوند چه تضمینی برای تامین امنیت میماند؟ از مسئولان استانی سؤال میکنیم که افراد خودسر چگونه قادرند از مردم دعوت کنند هرگونه که میتوانند درختان جنگل ابر را قطع کنند؟
در همین حال مدیرکل دفتر امور منابع جنگلی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز به همشهری گفت: سازمان جنگلها به محض اطلاع از تجاوز و تعدی گروهی خودسر به جنگل ابر که به بهانه از سرگیری احداث جاده مورد مناقشه تعدادی از نهالها و درختهای منطقه را قطع کرده بودند وارد عمل شد و به کمک مسئولان استانی سرکردههای این افراد که اقدام به تحریک گروهی برای تخریب و قطع درختان جنگل ابر کرده بودند شناسایی و قرار بازداشت آنها صادر شده و پروندهشان نیز در حال پیگیری است.
فریبرز غیبی افزود: سازمان جنگلها همانطور که پیش از این نیز بارها اعلام کرده با احداث جاده در جنگل بینظیر ابر مخالف است و بر حفاظت و صیانت از این ذخیرهگاه ارزشمند جنگلی با مشارکت جوامع بومی تاکید دارد.
وی گفت: متأسفانه هنوز بستر مشارکت جوامع محلی برای حفاظت از جنگل ابر فراهم نشده و بسترسازی آن نیازمند آموزش و ارتقای آگاهی عمومی است.
رفتارخودسرانه در قطع درختان جنگل ابر در حالی انجام شده است که دولت حل مسئله جنگل ابر را به کارگروهی محول کرده و بر این اساس چنین اقدامی نمیتواند توجیهی داشته باشد.